Vështrime

Vendimi për të ardhmen e njerëzimit

Vendimi për të ardhmen e njerëzimit

Në samitin e kohëmëparshëm të G7-s në Cornwall, sir David Attenboroughu i përshkroi vendimet me të cilat ballafaqohen aktualisht vendet më të kamura të botës si “më të rëndësishmet në historinë e njerëzimit”. Dhe kishte të drejtë.

Mbijetesa afatgjate e njerëzimit varet nga vendimet që ne i marrim tani. Liderët botërorë që mblidhen sivjet në G7-n, G20-n dhe samitet e tjerat për biodiversitetin dhe klimën duhet të mendojnë për shekujt dhe brezat e ardhshëm e jo për vite apo muaj. Sikurse në samitin e laureatëve të çmimit “Nobel”, ata duhet të udhëzohen nga një pyetje: Cili është përfitimi më i madh për njerëzimin?

Në samitin e kohëmëparshëm të G7-s në Cornwall, sir David Attenboroughu i përshkroi vendimet me të cilat ballafaqohen aktualisht vendet më të kamura të botës si “më të rëndësishmet në historinë e njerëzimit”. Dhe kishte të drejtë.

Samiti ishte mbajtur në sfondin e shumë krizave, përfshirë atë me pandeminë, ndryshimet klimatike, humbjen e biodiversitetit, pabarazinë në rritje dhe dezinformimin “infodemik”.