Vështrime

Një tren i ikur tashmë?!

Na pëlqeu apo jo, kjo do të jetë marrëveshja e përafërt finale me Serbinë. Gjërat kanë mundur që të rrjedhin ndryshe, mirëpo ai tren e ka lëshuar stacionin shumë kohë më parë. Apo anija ka ikur nga limani vite më parë, tashmë vetëm duhet gjetur vendin se ku të ankorohet dhe që ai ankorim të jetë sa më i qëndrueshëm në të ardhmen, t'u rezistojë dallgëve, baticave e zbaticave të reja historike, si dhe të gjitha të papriturave të cilat klimat e reja politike mund t’i sjellin

Na pëlqeu apo jo, kjo do të jetë marrëveshja e përafërt finale me Serbinë. Gjërat kanë mundur që të rrjedhin ndryshe, mirëpo ai tren e ka lëshuar stacionin shumë kohë më parë. Apo anija ka ikur nga limani vite më parë, tashmë vetëm duhet gjetur vendin se ku të ankorohet dhe që ai ankorim të jetë sa më i qëndrueshëm në të ardhmen, t'u rezistojë dallgëve, baticave e zbaticave të reja historike, si dhe të gjitha të papriturave të cilat klimat e reja politike mund t’i sjellin

"Asnjëherë nuk do të fitosh nëse asnjëherë nuk ia fillon". Këtë thënie e kishte thënë Helen Rowland dhe mu duk një thënie adekuate për ta filluar Ditarin tim të radhës.

U tha shumë dhe u analizua shumë takimi i shumëpërfolur ndërmjet kryeministrit të Kosovës, Kurti, dhe presidentit të Serbisë, Vuçiq.