Vështrime

Sedati kundër Rexhepit: një lojë mafiozo-politike turke

“Me ty, abi, do të flasim sy më sy”. Abi është fjalë turke dhe në shqip mund të përkthehet me “bacë”. Sedat Peker, 49-vjeçar, shpeshherë i veshur me këmishë të bardhë, të cilën e shkopsit dy-tri pulla për të treguar gjoksin, pra Sedat Peker me fjalinë “me ty, abi, do të flasim sy më sy” i drejtohet bash Rexhep Taip Erdoanit, kryetarit të Turqisë. Peker me gjasë po flet nga një dhomë hoteli në Dubai. Dhe çfarë thotë Peker, ka potencial të lëkund pushtetin e Erdoanit.

Sedat Peker, bos i mafisë turke, po e lëkund në themel pushtetin e Rexhep Taip Erdoanit. Peker, i cili ka leje qëndrimi në Kosovë dhe biznes në Prizren, po i akuzon politikanët turq se janë të përzier në tregti me drogë, shantazhe, korrupsion...

“Me ty, abi, do të flasim sy më sy”. Abi është fjalë turke dhe në shqip mund të përkthehet me “bacë”. Sedat Peker, 49-vjeçar, shpeshherë i veshur me këmishë të bardhë, të cilën e shkopsit dy-tri pulla për të treguar gjoksin, pra Sedat Peker me fjalinë “me ty, abi, do të flasim sy më sy” i drejtohet bash Rexhep Taip Erdoanit, kryetarit të Turqisë. Peker me gjasë po flet nga një dhomë hoteli në Dubai. Dhe çfarë thotë Peker, ka potencial të lëkund pushtetin e Erdoanit.

Gjithçka filloi para tri javësh. Peker paralajmëroi se do të shpalos të zezat e pushtetarëve turq, pra rrethit të ngushtë të Erdoanit: lidhjet me krimin e organizuar, lidhjet me tregtinë me drogë, lidhjet me aferat korruptive, lidhjet me terroristët e al-Kaidës, me kontrabandë me naftë dhe armë në dhe nga Siria. “Disa tiranëve do t’u tregoj se s’ka asgjë më të rrezikshme se një burrë që s’ka frikë nga vdekja”, shkroi Peker në Twitter. Pra, ai bëri të qartë se nuk e ka ndërmend të dorëzohet, sepse: nuk ka frikë.