Vështrime

Edi Rama si shef i opozitës

1.

Pas rolit të Kryendërtimtarit dhe një kohë të Kryeinfermierit, kryeministri i Shqipërisë gjendet para një surprize të rolit të përkohshëm të Kryeopozitarit ose formësuesit të opozitës së re

1.

Kryeministri Edi Rama, fitoi mandatin e tretë për të qeverisur Shqipërinë edhe për shkak të një fakti që ndoshta mund të harrohet në vlugun e analizave ditore të hollësive të fushatës, faktit që opozita e vendit u dorëzua dy vjet më herët, në shkurtin e vitit 2019, duke i “djegur” mandatet e veta. Partia Demokratike dhe LSI-ja atëbotë vendosën se do ta radikalizojnë formën e vet të vepruarit, duke mos i dhënë legjitimitet Qeverisë së dalë nga, siç thanë, “vota e krimit”, dhe duke u angazhuar që me veprim jashtëparlamentar ta detyrojnë pushtetin që të hyjë në zgjedhje të parakohshme e me një reformë të duhur zgjedhore. Nga ai veprim strategjik i opozitës ndoshta ende mund të vlerësohet në ka qenë a jo reforma zgjedhore reformë, por për të gjitha rezultatet e tjera janë krijuar qartësi.