Vështrime

Miqësia e vjetër

Sipas kalendarit hebraik, këtë vit Dita e Pavarësisë së Izraelit fillon me perëndimin diellit, më 14 prill, dhe përfundon në perëndimin e datës 15-të.

Sipas kalendarit hebraik, këtë vit Dita e Pavarësisë së Izraelit fillon me perëndimin diellit, më 14 prill, dhe përfundon në perëndimin e datës 15-të.

E shpallur 73 vjet më parë, pikërisht më 14 maj 1948, ajo shënon përmbylljen e datave të rëndësishme, të cilat fillojnë pothuajse një javë më herët, përfshirë Ditën Përkujtimore të Holokaustit – Yom HaShoah, Ditë në kujtim të Martirëve, për të përfunduar me festën e shpalljes së pavarësisë.