Vështrime

Le të fitojë më i miri

E nga ajo që po mund ta kuptoj këtyre ditëve është se rrugëtimi i të qenit "antiamerikan" po zgjatka po aq sa zgjat rënia nga pozita qeverisëse në opozitë. Pra, të gjithë ata që këtyre ditëve po trumbetojnë se nuk kanë vota për zonjën Vjosa Osmani, me plot të drejtë e kanë që të mos e votojnë atë po deshën, mirëpo obligimin kushtetues dhe detyrën me të cilën i ka ngarkuar qytetari e kanë që të qëndrojnë në sallën e Kuvendit dhe ta kryejnë punën e tyre prej deputeti për të cilën paguhen. Natyrisht, gjithmonë e kanë edhe mundësinë e emërimit të një kandidati të tyre për postin e presidentit dhe le të fitojë më i miri. Koha e pazareve të natës, terminaleve, emërimeve të ambasadorëve, kushtëzimeve të ndryshme politike dhe përfitimeve të tjera për zgjedhjen e presidentit ka perënduar

E nga ajo që po mund ta kuptoj këtyre ditëve është se rrugëtimi i të qenit "antiamerikan" po zgjatka po aq sa zgjat rënia nga pozita qeverisëse në opozitë. Pra, të gjithë ata që këtyre ditëve po trumbetojnë se nuk kanë vota për zonjën Vjosa Osmani, me plot të drejtë e kanë që të mos e votojnë atë po deshën, mirëpo obligimin kushtetues dhe detyrën me të cilën i ka ngarkuar qytetari e kanë që të qëndrojnë në sallën e Kuvendit dhe ta kryejnë punën e tyre prej deputeti për të cilën paguhen. Natyrisht, gjithmonë e kanë edhe mundësinë e emërimit të një kandidati të tyre për postin e presidentit dhe le të fitojë më i miri. Koha e pazareve të natës, terminaleve, emërimeve të ambasadorëve, kushtëzimeve të ndryshme politike dhe përfitimeve të tjera për zgjedhjen e presidentit ka perënduar

Kosova gradualisht po e përmbyll ciklin e zgjedhjes së institucioneve të saja, pas përfundimit të zgjedhjeve të 14 Shkurtit. U konstituua Kuvendi, si dhe u zgjodh Qeveria në krye me kryeministrin Albin Kurti.

Tash në radhë ka mbetur edhe zgjedhja e presidentit të Republikës së Kosovës dhe me këtë përmbyllet cikli i formimit të të gjitha institucioneve më të larta të Republikës së Kosovës.