Vështrime

Nën llupë

Që nga zgafellja e shkuar janë regjistruar 3557 raste të reja me COVID-19 dhe madje 42 vdekje. Pra, një javë e vetme, pasojë e drejtpërdrejtë e fushatës zgjedhore dhe papërgjegjësisë së politikanëve, në rend të parë, e më pas edhe të atyre që ngarendnin pas tyre nëpër salla e rrugë - thuajse po dëgjonin diçka që nuk e kishin dëgjuar më parë.

Qeveria në ardhje do të duhej ta dinte se një numër i madh votash që ia dhanë mandatin ishin vota që i ndëshkuan ata që e sollën Kosovën në këtë derexhe. Dallimi midis Kosovës së 2021-s dhe asaj të të gjitha zgjedhjeve paraprake është ngopja e popullit me rrena dhe hajni, si dhe zbulimi i fjalës ndëshkim. Ndëshkim për dështim. Ndëshkim për dëshpërim

Që nga zgafellja e shkuar janë regjistruar 3557 raste të reja me COVID-19 dhe madje 42 vdekje. Pra, një javë e vetme, pasojë e drejtpërdrejtë e fushatës zgjedhore dhe papërgjegjësisë së politikanëve, në rend të parë, e më pas edhe të atyre që ngarendnin pas tyre nëpër salla e rrugë - thuajse po dëgjonin diçka që nuk e kishin dëgjuar më parë.

Aq më tragjike bëhet e gjithë kjo që po na ndodh kur marrim vesh, më në fund zyrtarisht, me një ese trefaqëshe nga Ministria e Shëndetësisë, se paralajmërimi se vaksinat janë të sigurta doli të jetë rrenë, mu aso çfarë edhe ka qenë Qeveria në ikje, dhe se nuk ka marrëveshje me asnjë prodhues vaksinash.