Vështrime

Amerika, qendra e re e jostabilitetit global

SHBA-ja do të bëhet, sipas të gjitha gjasave, epiqendra e re botërore e jostabilitetit politik dhe gjeopolitik gjatë javëve dhe viteve në vijim. Aleatët e Amerikës do të duhej ta mbronin bastin e tyre kundër kthimit të trumpizmit në të ardhmen, ndërsa rivalët strategjikë do të vazhdojnë me përpjekjet për ta destabilizuar SHBA-në nëpërmjet luftimeve asimetrike. Bota ia ka mësyrë një rrugëtimi të gjatë, të shëmtuar dhe me shumë gunga

SHBA-ja do të bëhet, sipas të gjitha gjasave, epiqendra e re botërore e jostabilitetit politik dhe gjeopolitik gjatë javëve dhe viteve në vijim. Aleatët e Amerikës do të duhej ta mbronin bastin e tyre kundër kthimit të trumpizmit në të ardhmen, ndërsa rivalët strategjikë do të vazhdojnë me përpjekjet për ta destabilizuar SHBA-në nëpërmjet luftimeve asimetrike. Bota ia ka mësyrë një rrugëtimi të gjatë, të shëmtuar dhe me shumë gunga

Nëse bastisja në ndërtesën e Capitolit në Washington ishte tentim-puç, kryengritje apo sulm ndaj demokracisë, është thjesht një çështje semantike. Ajo çfarë ka rëndësi është se dhuna kishte për synim që ta trazonte transferimin legjitim të pushtetit në të mirë dhe me urdhër të një të çmenduri të rrezikshëm. Presidenti Donald Trump, i cili kurrë nuk i ka fshehur aspiratat e tij diktatoriale, tani duhet të largohet nga pushteti, t’i ndalohet mbajtja e një posti zyrtar dhe të persekutohet për krime të larta.