Vështrime

Si ta humbasësh një shtet evropian

Në kohën kur Evropa liberale po shpreh brenga lidhur me Hungarinë dhe Poloninë, të cilat po i përdorin të drejtat e vetos për buxhetin e BE-së në mbrojtje të regjimeve të tyre joliberale, askush nuk duket se po e vëren që shtetet e tjera anëtare të BE-së, si Greqia, janë nisur prapa tyre. Gjatë vitit 2015, kisha komentuar se tanket më nuk janë të domosdoshme për ta rrëzuar demokracinë greke. Mjafton mbyllja e bankave

Në kohën kur Evropa liberale po shpreh brenga lidhur me Hungarinë dhe Poloninë, të cilat po i përdorin të drejtat e vetos për buxhetin e BE-së në mbrojtje të regjimeve të tyre joliberale, askush nuk duket se po e vëren që shtetet e tjera anëtare të BE-së, si Greqia, janë nisur prapa tyre. Gjatë vitit 2015, kisha komentuar se tanket më nuk janë të domosdoshme për ta rrëzuar demokracinë greke. Mjafton mbyllja e bankave

Athinë, 1 dhjetor – “Nuk është koha për pikëllim, jemi tepër të zemëruar”, më ka thënë pak kohë më parë shefi i njësisë së përkujdesjes intensive në spitalin e zonës sime të banimit në Selanik. Bashkë me stafin e tij të mjekëve dhe infermierëve të përkushtuar, ai nuk kishte fjetur tërë natën e kaluar, të cilën e përshkroi si “natën tonë të Shën Bartolomeut”.