Vështrime

Gjykatat e kapura të Amerikës

Ekspozimi i punës dhe fondeve do të shpjerë drejt debatit të madh publik dhe do të kërkojë inspektim të brendshëm në sistemin amerikan të drejtësisë. Publiku do të jetë në gjendje të kërkojë ndryshim, dhe gjykatat do të jenë të zonja ta mbrojnë veten nga mbërthimi nga interesat e ardhshme speciale

Cilido monitorues objektiv i sistemit politik amerikan duhet të mendohet pse kur Shtetet e Bashkuara të Amerikës përballen me shkallën më të lartë të vdekjeve në botë nga COVID-19 dhe me ekonominë e dërrmuar, lideri i shumicës së Senatit, Mitch McConnel, nuk po bën asgjë, pos të konfirmojë të emëruarit e presidentit në largim, Donald Trump, në sistemin federal të drejtësisë. Është një sjellje e çuditshme.