Vështrime

Beogradi në ngërç politik për shkak të Jerusalemit

Kritika më e ndjeshme kundër kryetarit Vuçiq, që e shpreh këtë ngërç diplomatik të Beogradit, vjen tani nga ish-ministri i Jashtëm dhe ish-kryetari i Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara, Vuk Jeremiq. Ai në një intervistë për “Insider Arabia”, që e botoi e përditshmja e Beogradit “Danas” (14.11.2020), thotë se tani Serbia gjendet në “pozitë të palakmueshme” që e dobëson qëndrimin e saj ndaj Republikës së Kosovës për shkak të zotimit për transferimin e ambasadës serbe në Jerusalem

Pas nënshkrimit të “marrëveshjes historike” midis Kosovës e Serbisë në praninë e presidentit amerikan, Donald Trump, më 4 shtator në Lindjen e Mesme u përhap me të madhe një video në mjetet sociale, ku del kryetari serb, Aleksandar Vuçiq, duke u ndalur në një dokument e duke fshirë djersët e duke shfletuar disa herë letrat pranë tij para së ta nënshkruante atë dokument në fund. Disa media proserbe në rajon lansuan se kryetari Vuqiç u befasua kur e pa atje zotimin për transformimin e ambasadës serbe prej Tel-Avivit në Jerusalem, pra e nënshkroi atë nën presion të “momentit historik”.