Vështrime

E vërteta si peng i luftës politike në Shqipëri

Duke ditur se në raportin e Dik Martit kishte akuza për kryerje krimesh brenda territorit shqiptar dhe se flitej konkretisht për vendet ku pretendohej kryerja e këtyre krimeve, si “Shtëpia e Verdhë”, në Burrel, “shtëpia-Klinikë”, në Fushë-Krujë, kampi i UÇK-së në veri të Shqipërisë etj., i vetmi qëndrim i drejtë i shtetit shqiptar do të ishte hapja e rrugës së hetimit për zbulimin, argumentimin dhe mbrojtjen e së vërtetës, gjë që kërkohej nga kjo rezolutë

Duke ditur se në raportin e Dik Martit kishte akuza për kryerje krimesh brenda territorit shqiptar dhe se flitej konkretisht për vendet ku pretendohej kryerja e këtyre krimeve, si “Shtëpia e Verdhë”, në Burrel, “shtëpia-Klinikë”, në Fushë-Krujë, kampi i UÇK-së në veri të Shqipërisë etj., i vetmi qëndrim i drejtë i shtetit shqiptar do të ishte hapja e rrugës së hetimit për zbulimin, argumentimin dhe mbrojtjen e së vërtetës, gjë që kërkohej nga kjo rezolutë

Ka disa ditë që kryeministri Rama po bën “patriotin”, duke akuzuar Sali Berishën, Ilir Metën dhe Lulzim Bashën për “tradhtinë” e madhe në janar 2011, për, gjoja votimin e raportit të Dik Martit në Këshillin e Evropës. Jo për të mbrojtur “të akuzuarit” e Ramës, por, për hir të së vërtetës, dëshiroj të bëj të njohur faktet e mëposhtme: