Vështrime

Fundi i pandëshkueshmërisë së krimeve ndaj gazetarëve

Boll më! RSF-ja bën thirrje për veprime konkrete për t’i dhënë fund dhunës ndaj gjithë gazetarëve kudo që jetojnë e punojnë. I bëjmë thirrje sekretarit të përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara që të përkrahë emërimin e përfaqësuesit të veçantë për sigurinë e gazetarëve dhe vendeve anëtare që të mundësojnë punën e këtij përfaqësuesi me mandat vendimtar

Në shumë mënyra, kurrë nuk ka qenë kohë më e rrezikshme për gazetarët sesa e tashmja. Me krizat e vazhdueshme që kërcënojnë qëndrueshmërinë dhe lirinë e mediave, kjo dekadë do të jetë vendimtare për të ardhmen e zërit që ka qenë i rëndësishëm në mirëqenien e shoqërive. Si do të dukej bota nëse nuk do të kishte gazetarë profesionistë dhe të paanshëm? Ani pse shqetësuese, kjo pyetje më nuk është hipotetike.