Vështrime

Teletubbies kosovar

Gjumin tim të rehatshëm këtë javë ma siguruan dy lajmet e kabllogrameve diplomatike të ditëve të fundit. Emërimi i Skënder Hysenit për koordinator për bisedimet me Serbinë, edhe një protagonist më shumë që ta marrë fatin e Kosovës në duart e tij, ndërsa në proces zgjedhor nuk e ka votuar as mëhalla e vet dhe lajmi i dytë me titullin bombastik kishte të bënte me rikthimin e Dardan Molliqajt … në debatet e njërës nga studiot televizive

Gjumin tim të rehatshëm këtë javë ma siguruan dy lajmet e kabllogrameve diplomatike të ditëve të fundit. Emërimi i Skënder Hysenit për koordinator për bisedimet me Serbinë, edhe një protagonist më shumë që ta marrë fatin e Kosovës në duart e tij, ndërsa në proces zgjedhor nuk e ka votuar as mëhalla e vet dhe lajmi i dytë me titullin bombastik kishte të bënte me rikthimin e Dardan Molliqajt … në debatet e njërës nga studiot televizive

"Pyka nxirret me pykë", fjali e vjetër popullore. Të njëjtën e përdorin edhe fqinjët tanë veriorë, mirëpo origjinën e saj të saktë për kohën të cilën u mundova që ta gjeja, nuk e arrita. Si shprehje e njëjtë përdorej edhe në disa gjuhë të tjera rajonale ballkanike, ndërsa shprehja më e përafërt angleze ishte “fight fire with fire” (ta luftosh zjarrin me zjarr).