Vështrime

Beteja për Otrant

“Ne vetëm ndikojmë në trutë e njerëzve”, ka deklaruar një propagandist i rangut të lartë nga Moska, duke komentuar mbi akuzat e shumta rreth “ndikimit dashakeq të Rusisë” në shumë shtete përreth botës.

Me shabllon të njëjtë, në dy dekadat e fundit, makineria e pamposhtur dhe e paautorizuar e luftës e propagandës së Serbisë së Milosheviqit, ka bërë lobotomi mbi qindra mijëra njerëz, e më së shumti, dhe në mënyrë më brutale, mbi rininë, e cila as që i mban në mend luftërat dhe krimet e kryera në ish-Jugosllavi.