Vështrime

Në pritje të festës së 2 Korrikut

Ky ishte akti i parë i artikulimit të qartë të vizionit dhe të vullnetit politik të qytetarëve dhe të institucioneve të Kosovës për liri, demokraci dhe pavarësi. Ky synim me siguri do të arrihej më shpejt po qe se në sallën e Kuvendit të Kosovës, në njëzet vjetët e pasluftës, do të uleshin deputetë me integritet e guxim, sikurse ata të legjislaturës së 2 Korrikut, ndërsa politikat shtetërore do t'i udhëhiqnin njerëz të dijshëm, sikurse ideologët e Deklaratës Kushtetuese

Disa të ulur e disa në këmbë, në një mbledhje të pazakonshme dhe të paparë deri atëherë, 114 burra dhe gra shqiptare, këtu e tridhjetë vjet më parë, me ngritjen lart të pëllëmbës së dorës ose të dy gishtërinjve, përligjën përcaktimin dhe vullnetin e popullit për Kosovën shtet të pavarur.

Në dy a tri foto bardhezi, të vetmet që qarkullojnë në internet e në media nga ngjarja historike e 2 Korrikut 1990, shihen burra të veshur shumica me këmisha të bardha, pa kollare dhe gra me funde e bluza të thjeshta.