Vështrime

Rent a Qeveri

Isha mjaft i shqetësuar sa edhe gjumin s’mund ta bëja rehat. Në fakt, nuk fjeta fare, do ta shkruaja Ditarin tim dhe më pas sigurisht se lodhja do ta bënte të veten, dhe ndoshta edhe do të më merr gjumi. Mendoj që shqetësimin tim e kanë ndarë edhe shumë qytetarë të tjerë të Kosovës pas seancës së djeshme të Kuvendit të Kosovës ku u votua rent a Qeveria Hoti.

Këtë rent a Qeverinë Hoti po e ndërlidhi me shembullin e lodhtë të cilin na e mori Richard Grenell gjatë një telefonate derisa po intervistohej nga Berat Buzhala në Televizionin T7. Ai tha se nëse të nevojitet veturë rent a car për të shkuar në Serbi me të, atë gjë s’mund ta bësh. Shih ti, se ai na qenka problemi ynë me palën serbe. Kështu që tash Grenelli e ka në dispozicion rent a Qeverinë për të realizuar rent a car-in e vet me Serbinë

Isha mjaft i shqetësuar sa edhe gjumin s’mund ta bëja rehat. Në fakt, nuk fjeta fare, do ta shkruaja Ditarin tim dhe më pas sigurisht se lodhja do ta bënte të veten, dhe ndoshta edhe do të më merr gjumi. Mendoj që shqetësimin tim e kanë ndarë edhe shumë qytetarë të tjerë të Kosovës pas seancës së djeshme të Kuvendit të Kosovës ku u votua rent a Qeveria Hoti.

61 vota të lodhëta dhe 1 votë shumë diskutabile e deputetit Etem Arifi, i dënuar me vendim të prerë me burgim prej 1 ½ vjet, që sipas Kushtetutës së Moldavisë do të duhej që me automatizëm t’i merrej mandati i deputetit. Në mesin e këtyre 61 votave, 10 nga to të Listës Serbe, e cila direkt teledirigjohet nga Serbia dhe Vuçiqi. Të gjithë ata të cilët thonë se është normë kushtetuese gënjejnë sa janë të mëdhenj. Ajo dispozitë nuk ekziston askund e shkruar në Kushtetutë se duhet të jenë pjesëtarë të koalicionit dhe ta votojnë Qeverinë, se ju takojnë ministritë me automatizëm ajo është tjetër gjë, por t’i fusësh në Qeveri është krejtësisht diçka tjetër.