Vështrime

Mbi historinë postimperiale të shqiptarëve

Si lindi çështja e Kosovës? Pak osmanë, pak europianë – si jetonin të pushtetshmit në kohën e Mbretit Zog? Sa shqiptarë të Kosovës u vranë pas vitit 1918? Cili qe dallimi mes shqiptarëve lindorë dhe atyre të Adriatikut? - Disa detaje nga libri më i ri i historianit Oliver Jens Schmitt: “Ballkani në shekullin e 20-të. Një histori postimeriale”.

Si lindi çështja e Kosovës? Pak osmanë, pak europianë – si jetonin të pushtetshmit në kohën e Mbretit Zog? Sa shqiptarë të Kosovës u vranë pas vitit 1918? Cili qe dallimi mes shqiptarëve lindorë dhe atyre të Adriatikut? - Disa detaje nga libri më i ri i historianit Oliver Jens Schmitt: “Ballkani në shekullin e 20-të. Një histori postimeriale”.

1. Lëvizja e kufijve