Vështrime

Zizek: “Kundër Shantazhit të dyfishtë”

Zizek: “Kundër Shantazhit të dyfishtë”

Sot lexova një artikull të publicistit dhe ish-këshilltarit të ish-Kryeminstrit Haradinaj që kishte reaguar ndaj filozofit Slavoj Zizek me ç'rast e kishte titulluar këtë shkrim duke aluduar pozicionin që ky filozof kishte karshi Kosovë. Ndërkohë është saktësisht i kundërt pozicioni që Zizeku ka mbajtur sa i përket kësaj çështje. Ky shkrim i z.Matoshi fillon me një premisë të rreme, e pastaj lëshohet në avaz të njëjtë.

Sot lexova një artikull të publicistit dhe ish-këshilltarit të ish-Kryeminstrit Haradinaj që kishte reaguar ndaj filozofit Slavoj Zizek me ç'rast e kishte titulluar këtë shkrim duke aluduar pozicionin që ky filozof kishte karshi Kosovë. Ndërkohë është saktësisht i kundërt pozicioni që Zizeku ka mbajtur sa i përket kësaj çështje. Ky shkrim i z.Matoshi fillon me një premisë të rreme, e pastaj lëshohet në avaz të njëjtë.

Debati për Kosovën sigurisht është i kahmotshëm edhe ndër intelektualë të botës, të majtë e të djathtë, por ajo çfarë e ka bërë filozofin slloven të ketë një qasje të veçantë mes të majtës botërore është pikërisht refuzimi për të rënë në një shantazh të dyfishtë të vijës statike ndarëse të ideologjive majtas/djathtas. Në këtë klishe ende jeton z.Matoshi, edhe kur kanë kaluar 20 vite të shek. XXI. Vetë Zizek në vitin 1999 artikullin e tij NË MBROJTJE TË NDËRHYRJES SË NATO-s dhe PËR ÇLIRIMIN E KOSOVËS e kishte titulluar ''Kundër Shantazhit të Dyfishtë''. Pse?