Vështrime

Dita e mirë shihet me mëngjes

Të gjithë ne të cilët ende nuk e kemi humbur arsyeshmërinë dhe të cilëve nuk na shantazhojnë benefitet politike, e dimë dhe jemi të vetëdijshëm se këto vendime janë më se të drejta dhe janë vetëm hapat e parë për një qeverisje me duar të pastra dhe për ndërrimin e kursit se si qeverisen dhe menaxhohen edhe ndërmarrjet publike të cilat qe shumë vjet janë shndërruar në çerdhe militantësh partiakë.

Anglia nuk shquhet si vend ku dimri është i acartë dhe ku sasia e borës së rënë shkakton telashe në komunikacion apo infrastrukturë. Mirëpo, përkundër kësaj, sivjet këtu mbretëroi dimri më i butë të cilin unë e mbaj mend ndonjëherë qysh nga viti 1992. E njëjta gjë është duke ndodhur në të gjithë kontinentin evropian pa dallim. Ndryshimet klimatike janë më se evidente. Përkundër dimrit më të butë klimatik kabllogramet diplomatike nuk kanë të ndalur dhe zhvillime të shumta politike janë duke ndodhur si në skenën vendore politike, ashtu edhe në atë ndërkombëtare. Për lexuesin e ditarit tim, do t’i veçoj disa nga to.