Vështrime

Për një temë hiç të nxehtë

Shkatërrimi i habitateve dhe kushtet e jetesës që nuk varen nga pasuria

Derisa po lexoja ligjet, raportet, dokumentet, përgjigjet e shumta që Nora i ka mbledhur për shkrimin e saj gjithëpërfshirës për temën e javës në “Koha Ditore”, që titullohet “Në rrezik nga njeriu”, m’u kujtua një informatë nga shkrimi i para afro katër vjetësh “Mos rri poshtë” i edicionit të atëhershëm të së dielës. Edhe kjo e diel, edhe ajo e qershorit të 2016-s (edhe disa të tjera në mes) i janë kushtuar një teme hiç të nxehtë.