Vështrime

Qeni, miku më besnik i njeriut

Presidenti Meta u përkul dhe ia dhuroi Sadakës një puthje mu në ballë. Ishte paksa qesharak reagimi i qenit, i cili filloi të shkundej në atë mënyrë siç e bëjnë qentë kur të lagen nga uji. Kjo edhe një herë ma sforcoi atë thënien e vjetër pellazge që “ qeni është miku më besnik i njeriut, porse qeni kurrë nuk është deklaruar për këtë gjë”

Dëshiroj që të të rrëfehem ditari im. Pjesa më e vështirë për mua, pasi që një javë kalon aq shpejt, është se me cilat kabllograme dhe se me çfarë teme do të merrem në ditarin tim dhe si do ta titulloj. Shpeshherë vetëm shkruaj dhe diku ashtu gjatë rrugës, duke shkruar vetvetiu, arrij edhe tek tema dhe rrjedhimisht edhe tek titulli. Edhe tani jam duke shkruar pikërisht ashtu, pa e ditur se çka saktësisht do të jetë tema me të cilën dua që të merrem.