Vështrime

Katër P-të e historikut kosovar

Pyetja e Piterit më intrigoi, jo se isha aq i interesuar për biznesin e tij, por desha që t’i identifikoja P-të që ishin përcaktues dhe determinues në historikun kosovar. Unë e di se me diçka të ngjashme ishte marrë edhe ish-deputeti Milaim Zeka, dhe ai i ka prezantuar P-yhat e tij, por prezantimi im do të jetë më konciz dhe shkencor, i mbështetur nga metodat e matshme empirike

Pyetja e Piterit më intrigoi, jo se isha aq i interesuar për biznesin e tij, por desha që t’i identifikoja P-të që ishin përcaktues dhe determinues në historikun kosovar. Unë e di se me diçka të ngjashme ishte marrë edhe ish-deputeti Milaim Zeka, dhe ai i ka prezantuar P-yhat e tij, por prezantimi im do të jetë më konciz dhe shkencor, i mbështetur nga metodat e matshme empirike

Trotuaret e rrugëve të Londrës kanë filluar të mbulohen me gjethet e thata të rëna nga drunjtë që po zhvishen. Ato valëviten nën dallgët e erës së vjeshtës që sot po fryn në këtë qytet. Sot shi mund të mos ketë, por unë shpejtoj hapin për të shkuar në kafeterinë time të preferuar. Me t’u ulur në tavolinën time të zakonshme përshëndetem nga Piter pronari i këtij lokali.