Vështrime

Të pavërtetat nuk i bëjnë nder heroit Sali Çekaj dhe as luftës çlirimtare e heroike të Kosovës!

Organizimin e grupeve të para guerile dhe dërgimin e tyre në Shqipëri për stërvitje e kanë bërë dy degët e LDK-së, ajo në Gjermani dhe ajo në Zvicër . E gjithë puna është koordinuar përmes Zyrës së Kosovës në Stuttgart, Zyrës së Kosovës në Tiranë dhe Ministrinë e Mbrojtjes së Shqipërisë

Dje, me 19. 04. 2019, në Prishtinë nën patronazhin e kryeministrit të Qeverisë së Republikës së Kosovës u mbajt akademi përkujtimore kushtuar heroit të Kosovës, Sali Çekaj, në të cilën ushtaraku, Kastriot Hoxha, tani në pension, lexoi një fjalim i cili binte në kundërshtim me kodin ushtarak dhe politik .