Tokio 2020

E dominuar prej kohësh nga Rusia, gjimnastika ritmike po rritet në SHBA

FOTO: AP
 

Në ditët më të errëta të pandemisë, Evita Griskenas ishte e zënë duke praktikuar në bodrumin e shtëpisë së prindërve të saj në Illinois. Ajo thyente herë pas here llamba, ndërsa hidhte shkopinj e rrathë në ajër dhe rrotullohej për t'i kapur ata më pas.

Në një moment filloi një këngë që ajo nuk e kishte dëgjuar kurrë. Griskenas, një gjimnaste ritmike, nuk dëgjon aq shumë muzikë sa e sheh atë - meloditë bëhen rrathë që rrotullohen nëpër dysheme; rrahjet e daulleve kërcejnë si topa. Kjo këngë ndihej e egër, si shiritat që fshikullonin në erë.