Tokio 2020

Amerikania Athing Mu e para në 800 metra vrapim

 

Vrapuesja e SHBA-së, Athingu Mu, ka fituar garën në vrapim 800 metra në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”. Madje këtë e bërë në mënyrë impresive, duke vendosur rekord shtetëror prej 1:55.21 minuta.

19-vjeçarka ishte klasë më vete, duke u shkëputur dhe duke arritur kohën më të shpejtë të vitit, të martën në Stadiumin Nacional në Tokio. 19-vjeçarja tjetër, Keely Hodgkinson e Britanisë së Madhe, kishte po ashtu vrapim brilant për ta fituar të argjendtën. Ajo vendosi rekord britanik me 1:55.88 minuta.