Tokio 2020

Italiani i lindur në Teksas nga i panjohuri shndërrohet në pasardhës të Boltit

 

100 metra në Lojërat Olimpike, është gara që i kthen atletët në mbretër: Jesse Owens, Carl Lewis, Usain Bolt. Në një nga netët më të pazakonta që ndonjëherë i ka parë sporti, tifozët, ekspertët dhe madje edhe vetë garuesit, ndodhi të dielën. Gara që ka përcaktuar prej kohësh mbretërimin olimpik shkoi për një italian të lindur në Teksas, i cili nuk kishte vrapuar për dhjetë sekonda deri këtë vit. Ai është një 26-vjeçar, ditët më të mira të cilit para Olimpiadës erdhën në kërcim së gjati. Ai është një atlet që vrapuesi në baterinë tjetër nuk e dinte me të vërtetë. Në Lojërat Olimpike të Tokios, Marcell Jacobs është njeriu më i shpejtë në botë.

“Unë mendoj se më duhen katër ose pesë vjet për të kuptuar atë që ndodhi”, pranoi Jacobs.