Tokio 2020

Koha që sakrifica e madhe e Distrisë të shpaguhet

Një sakrificë të “vogël” e ka bërë Distria Krasniqi të premten. Për të qenë gati për garën që e ka të shtunën, ka hequr dorë nga paraqitja në ceremoninë hapëse të Lojërave Olimpike. Ceremonia, përkatësisht “parada e kombeve”, është e lodhshme dhe kjo i duhej më së paku Distrisë para garës që e ka të shtunën në kategorinë deri në 48 kilogramë në xhudo.

 

Një sakrificë të “vogël” e ka bërë Distria Krasniqi të premten. Për të qenë gati për garën që e ka të shtunën, ka hequr dorë nga paraqitja në ceremoninë hapëse të Lojërave Olimpike. Ceremonia, përkatësisht “parada e kombeve”, është e lodhshme dhe kjo i duhej më së paku Distrisë para garës që e ka të shtunën në kategorinë deri në 48 kilogramë në xhudo.

Për një pjesë të mirë të sportistëve, edhe atyre kosovarë, pjesëmarrja në ceremoninë hapëse është momenti më i mirë nga Lojërat Olimpike. Por jo edhe për Distrinë. Ajo ka ardhur me mision të qartë – për të fituar medalje për Kosovën. Për të fituar medalje në ngjarjen më të madhe, në vendlindjen e xhudos.

Ka sakrifikuar shumë xhudistja pejane për të ardhur në pozitë që të jetë bartësja e parë në Lojëra Olimpike dhe prej pretendueseve më të mëdha për medalje.