Tokio 2020

Lojërat e Tokios mburren me pjesëmarrje të barabartë gjinore për herë të parë

Foto: AP
 

Grace Luczak kishte hequr dorë nga garat e kanotazhit dhe kishte siguruar një punë në sektorin privat kur një lëvizje drejt barazisë gjinore në lojërat olimpike “Tokio 2020” e joshi atë të kthehej përsëri në varkë. Garat e kanotazhit në konkurrencën e femrave u shtuan për të krijuar një Olimpiadë më përfshirëse, që do të thoshte katër vende shtesë në ekipin amerikan dhe një vend për garuesen Luczak.

“Është vërtet e vështirë të marrësh vendimin të kthehesh, të planifikosh financiarisht të jesh pa punë për një vit”, tha Luczak.