Tokio 2020

Sportistët do të vuajnë edhe nga temperaturat e larta në Tokio

 

Shumë nga sportistët më të mirë në botë do të vuajnë së bashku me banorët e Tokios nga vapa e lartë e verës në Japoni, ndërsa Lojërat Olimpike fillojnë këtë javë në temperatura të forta, duke paraqitur për një barrë të shtuar për të gjithë pjesëmarrësit.

Byroja e Motit e Japonisë lëshoi alarmin për goditje të nxehtësisë për ditën e pestë rresht, të mërkurën. Temperatura është tejet e lartë në kryeqytet, tani në vrullin e një vere tjetër të nxehtë dhe të lagësht, pasi ishte deri në 33.1 gradë celsius që nga ora 15:00. Organizatorët e Lojërave Olimpike po ndërtojnë mjete për ta përballuar nxehtësinë, përfshirë këtu stacionet e spërkatjes së ujit për kuajt që marrin pjesë në garat olimpike dhe jelekët ftohës për arbitrat. Mirëpo, nxehtësia shton një ndërlikim tjetër për trajnerët dhe lojtarët, stërvitjet e të cilëve tashmë janë ndikuar nga pandemia e koronavirusit.