Tokio 2020

Në not, disiplinat janë të ndryshme për garues të ndryshëm

Foto: AP
 

Hungarezët pëlqejnë disiplinën e përzier. Holandezët kanë qenë të njohur për të dominuar në sprint. Japonezët janë të specializuar për disiplinën e bretkosës. Ndërsa suedezët shquhen për disiplinën e delfinit. Në një sport si noti, ku medaljet do të shpërndahen në 35 ngjarje të ndryshme në Lojërat Olimpike të Tokios, ka kuptim që shumë vende të përqendrohen në një lëvizje ose disiplinë të vetme.

“Gjithçka ka të bëjë me atë se kë e ke pasur model derisa je rritur”, thotë Sarah Sjostrom, notarja suedeze që ka fituar një medalje të artë olimpike dhe shtatë tituj të botës në disiplinën e delfinit.