Android Oreo përfaqësohet në 0.3% të telefonave

15 November 2017 13:26

Shpërndarja e ngadaltë e versionit më të fundit të sistemit Android nuk është asgjë e re dhe sipas informacionit të fundit, Android Oreo përbën vetëm 0.3% të tregut, i cili është një ndryshim i vogël krahasuar me 0.2% në muajin e kaluar.

Duhet të theksohet se Google lëshoi versionin Android 8.0 Oreo në gusht, por deri në fund të shtatorit ajo ishte e pranishme në një numër shumë të vogël pajisjesh.

Shumica e këtyre pajisjeve janë Nexus, Pixel ose Sony, të cilët janë të përditësuar ose të lëshuar, ose menjëherë të përditësohen në sistemin operativ të fundit, transmeton ksp.

Nga ana tjetër, versioni i Nugatit po rritet vazhdimisht, me pjesën prej 20.6%, që është një ndryshim i rëndësishëm nga 17.8% në tetor.

Marshmallow, edhe pse numri i përdoruesve ka rënë, vazhdon të dominojë tregun me 30.9%, e ndjekur nga Lollipop me 27.2%. Kit Kat mban deri në 13.8% të tregut, ndërsa versionet më të vjetra së bashku përbëjnë 7.2% të tregut.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme