Tech

“Gmail po mbyllet”, Google detyrohet të reagojë publikisht

Google është “detyruar” të deklarojë publikisht se posta elektronike Gmail nuk është mbyllur, pas një informate të rreme të shpërndarë në internet.

BBC-ja ka raportuar se të paktën shtatë milionë herë është parë një postim i shpërndarë në rrjetin social X ku thuhej se “Gmail do të mbyllet në gusht”.

Google e përgënjeshtroi informatën në X, duke shtuar se Gmail “është këtu për të qëndruar”.

“Shumica e njerëzve besojnë atë që shohin në internet dhe ka mungesë të mjeteve dhe proceseve për t’i verifikuar faktet”, ka thënë Richard Bagnall, ekspert i komunikimit.

Ai ka shtuar se rrjetet sociale po veprojnë pa përgjegjësi dhe po dërgojnë informacione të pafiltruara te audienca.

“Ky incident i Gmail nuk do të jetë rasti i fundit që do ta shohim”, ka theksuar Bagnall.