Tech

Australia me ndryshim të ligjit për të rregulluar pagesat digjitale

Foto ilustrim
 

Qeveria e Australisë ka njoftuar të hënën se do ta ndryshojë ligjin për të rregulluar pagesat digjitale si Apple e Google Pay dhe shërbime të tjera të pagesave digjitale nën të njëjtën ombrellë rregullatore, si kartat e kreditit dhe pagesat e tjera.

Legjislacioni, i përmendur për herë të parë muajin e kaluar, do të zgjerojë legjislacionin që fuqizon Bankën e Rezervave të Australisë për të rregulluar pagesat në mënyrë që të zbatohet për teknologjinë e re dhe atë në zhvillim.