Tech

Në Bruksel diskutohet për përfitimet që mund të sjellë rregullimi i inteligjencës artificiale

Foto ilustrim
 

Presidenti i korporatës teknologjike, Microsoft, Brad Smith, ka folur të enjten në Bruksel për përfitimet që mund të sjellë rregullimi i inteligjencës artificiale dhe se si mund të ndihmojë gjiganti i softuerit amerikan, raportoi Reuters.

Bashkë me pronarin e Twitterit dhe drejtorin ekzekutiv të Teslas, Elon Musk, Smithi ka kërkuar t’u drejtohet rregullatorëve dhe ligjvënësve me thirrje për rregullimin e AI, teknologji që ka tërhequr interesin masiv të publikut, veçanërisht për shkak të ChatGPT-së, i mbështetur nga Microsofti.