Tech

Kërkohet studim i vetëdijes për ta kontrolluar Inteligjencën Artificiale

 

Një raport i fundit nga Goldman Sachs sugjeron se Inteligjenca Artificiale mund të zëvendësojë ekuivalentin e 300 milionë vendeve të punës me kohë të plotë. Dhe teksa industria e Inteligjencës Artificiale do të krijojë vende të reja pune për njerëzit, ato ka të ngjarë të kërkojnë aftësi të reja.

Një letër e hapur e nënshkruar nga dhjetëra akademikë nga e gjithë bota u bën thirrje zhvilluesve të Inteligjencës Artificiale të mësojnë më shumë rreth vetëdijes, teksa sistemet e Inteligjencës Artificiale të bëhen më të avancuara.

“Nuk është më në fushën e fantashkencës të imagjinosh sistemet e IA-së që kanë ndjenja dhe madje edhe vetëdije të nivelit njerëzor”, thuhet në letër.