Tech

Musk: Në Iran do të aktivizohet shërbimi i internetit satelitor i Starlinkut

 

Drejtori ekzekutiv i SpaceX, Elon Musk, ka njoftuar se do të aktivizojë shërbimin e internetit satelitor të Starlinkut në përgjigje të deklaratës së Sekretarit amerikan të Shtetit, Antony Blinken, se SHBA-ja ndërmori veprime për të avancuar lirinë e internetit dhe rrjedhën e lirë të informacionit për iranianët, shkroi Reuters.

DASH lëshoi ​​të premten udhëzime për zgjerimin e shërbimeve të internetit të disponueshme për iranianët, pavarësisht sanksioneve të SHBA-së ndaj vendit, mes protestave rreth Iranit pas vdekjes së gruaje 22-vjeçares në paraburgim.