Tech

Disney ia kalon Netflixit në numrin e abonentëve

Disney po merr gjithnjë e më shumë abonentë dhe ka kaluar Netflixin për sa i përket numrave. Kjo është arsyeja pse do të nisë një shërbim të ri transmetimi në SHBA në dhjetor, shkruan Bloomberg.

Në fillim të korrikut, Disney raportoi 221.1 milionë abonentë në tre platformat e tij të transmetimit. Kjo e vendosi atë përpara Netflixit, i cili po humbet klientët.

Kompania, e cila zotëron gjithashtu platformën e transmetimit të televizionit për të rritur Hulu dhe ESPN+ të fokusuar në sport, ka thënë se kërkesa për produktin e saj Disney+ mbetet e fortë. Ata paralajmëruan se humbja e të drejtave të transmetimit të kriketit në Indi do të reduktonte rritjen e abonentëve.

Kompania pati 14.4 milionë abonentë në Disney+ në tremujorin e fundit, shumë prej tyre nga jashtë SHBA-së, që ishte shumë më tepër se sa prisnin analistët.

Më vonë këtë vit, do të nisë një shërbim të ri të financuar nga reklamat në SHBA, i cili do të vazhdojë me tarifën aktuale të abonimit prej 7.99 dollarësh. Tarifa për shërbimin pa reklama do të rritet në 10.99 dollarë në muaj.