Tech

Pesë hapat që shpëtojnë telefonin nga tejnxehja gjatë verës

Foto: Ilustrim
 

Tejnxehja e telefonave të mençur është shqetësuese. Zakonisht kjo ndodh në stinën e verës, kur temperaturat në ambient të jashtëm janë të larta.

Nxehja e telefonave mund të shkaktojë telashe. Ata nisin të ngadalësohen, të bllokohen, t’u dobësohet ndjeshëm bateria dhe krejt në fund të shpërthejnë plotësisht.