Tech

Aplikacioni në telefon mbi shëndetin ua bllokon llogaritë bankare kinezëve

Aplikacioni në telefon mbi shëndetin ua bllokon llogaritë në banka kinezëve
 

Klientët e zemëruar të bankave që udhëtuan në një qytet në Kinën qendrore për të tërhequr kursimet e tyre janë ndaluar nga një aplikacion shëndetësor që u ka shkuar në celularin e tyre, raportoi AP të shtunën.

Banorëve kinezë u kërkohet të kenë aplikacionin shëndetësor, i cili shfaq një kod që tregon gjendjen e tyre shëndetësore, duke përfshirë ekspozimin e mundshëm ndaj COVID-19. Kërkohet një kod jeshil për të përdorur transportin publik dhe për të hyrë në vende të tilla si zyra, restorante dhe qendra tregtare. Por disa depozitues në bankat në provincën qendrore Henan thanë se kodet e tyre u kthyen në të kuqe për t'i ndaluar ata.