Tech

Kabllot optike nënujore mund të përdoren për të zbuluar tërmetet, thonë shkencëtarët

 

Kabllot optike nënujore mund të përdoren për të zbuluar tërmetet dhe tsunamit, si dhe monitorimin sesi ndryshimi klimaterik ndikon në rrymat oqeanike, shkruan Bloomberg.

Këto kabllo mund të përdoren si censorë, ndërsa shkencëtarët testuan teknikën në një lidhje optike mes Britanisë dhe Kanadasë.