Tech

Të moshuarit po e përdorin TikTokun për t’i luftuar stereotipat

 

Përdoruesit më të moshuar të TikTokut po përdorin platformën online për të sfiduar stereotipat moshore të të moshuarve të teknologjisë, raportoi The Guardian të shtunën. 

Hulumtimet kanë gjetur një numër në rritje të llogarive që u përkasin përdoruesve të moshës 60 vjeç e lart me miliona ndjekës. Duke përdorur platformën për të shfaqur energjinë dhe gjallërinë e tyre, këta të moshuar të TikTokut po tregojnë pritshmëritë rreth mënyrës sesi të moshuarit duhet të sillen si brenda ashtu edhe jashtë rrjeteve sociale.