Tech

Hakerët po kërcënojnë rrëzimin e qeverisë së Kosta Rikës me ransomware

 

Javën e kaluar, Kosta Rika deklaroi një gjendje emergjence kombëtare pas një sulmi me ransomware ndaj qeverisë. Ransomware Conti shtoi kërcënimet këtë javë duke thënë se qëllimi është rrëzimi i qeverisë, raportoi AP-ja.

“Kemi të infiltruarit brenda qeverisë suaj”, ka thënë grupi i hakerëve. “Gjithashtu po punojmë për të fituar akses mbi sistemet e tjera dhe nuk keni rrugëzgjidhje tjetër vetëm se të na paguani”.