Tech

Tinder padit Googlen në gjykatë për cenim të konkurrencës

 

Kompania mëmë e Tinderit dhe Hinge paditi në gjykatë gjigantin e kërkimit Google. Në padinë e saj në gjykatën federale të Kalifornisë, Match Group thotë se Google ka thyer ligjet federale të konkurrencës me rregullat që imponon përmes Play Store.

Konkretisht shqetësimi i Match vjen prej një politike që Google planifikon ta implementojë këtë vit. Në vjeshtën e 2020-s, Google qartësoi pozicionin duke thënë se çdo blerje brenda aplikacioneve Android duhet të kryhet përmes sistemit të pagesave të Play Store.