Tech

Twitteri blen një aplikacion mesazhesh

 

Në një përpjekje për të forcuar komunitetet, Twitter ka blerë Sphere, një aplikacion bisedash në grup i themeluar në vitin 2016 që synon t'i bëjë bisedat më interaktive dhe të organizuara. Kushtet e marrëveshjes nuk u zbuluan, por faqja e internetit e Sphere e përshkruan aplikacionin si një vend që "transformon grupet në komunitete të gjalla".

Sphere u bashkëthemelua në vitin 2016 nga Nick D'Aloisio, një programues kompjuterik britanik i kthyer në sipërmarrës. Fillimisht, ishte një aplikacion për pyetje dhe përgjigje në kohë reale, por më vonë u zhvillua në një qendër për bisedat në grup (përmes CNBC). Gjatë ekzistencës së pavarur të Sferës, ajo synonte të sillte organizimin në bisedat në grup në celular. Siç tregohet në faqen e internetit të Sphere, disa nga veçoritë e tij përfshinin burime të vetë-pastrimit, arkivim automatik dhe thirrje për mesazhe të rëndësishme. Gjithashtu i lejon përdoruesit të mbajnë biseda interaktive të kategorizuara sipas interesave specifike, shkruan TheVerge.