Tech

Autoritetet kineze alarmohen nga varësia e të rinjve ndaj video-lojërave

Foto: AP
 

Mediat lokale kineze kanë shkruar se autoritetet duhet të ndërhyjnë në lojërat kompjuterike që po i lejojnë të miturit t’i anashkalojnë rregullat e vendosura, siç janë koha e caktuar e përdorimit dhe qasja jashtë moshës së lejuar.

Në gushtin e këtij viti, Kina kufizoi sasinë e kohës që fëmijët nën 18-vjeç mund të kalojnë në video-lojëra vetëm tre orë në javë. Pos saj, autoritetet kanë marrë veprime për të ndaluar varësinë ndaj lojërave, mirëpo “lojtarët e rinj” janë të irrituar dhe nuk po i përfillin siç duhet.