Tech

BE-ja i bën thirrje Rusisë të ndalojë sulmet kibernetike

 

Bashkimi Evropian paralajmëroi Rusinë që të mos lejojë hakerët të sulmojnë bazat e të dhënave ose të përhapin dezinformata në disa nga 27 vendet anëtare.

"Disa shtete anëtare të BE -së kanë vërejtur aktivitete kibernetike me qëllim të keq, të përcaktuara kolektivisht si Ghostwriter, dhe i kanë lidhur ato me shtetin rus," tha shefi për politikë të jashtme të BE-së Josep Borrell në një deklaratë.