Tech

“Copernicus”: Vrima e ozonit mbi Polin Jugor tani më e madhe se Antarktida

 

“Sivjet, vrima e ozonit është zhvilluar siç pritej në fillim të stinës”, ka thënë Vincent-Henri Peuch, drejtor i “Copernicusit”. “Tani parashikimet tona tregojnë se vrima e sivjetme ka evoluar në një masë dukshëm më të madhe sesa zakonisht”, ka shtuar ai për CNN-in

Vrima në ozon që formohet secilin vit mbi Polin Jugor tani është më e madhe sesa Antarktida, kanë bërë të ditur shkencëtarët nga Shërbimi i Bashkimit Evropian për Monitorimin e Atmosferës “Copernicus”.

Ozoni shteron dhe formon vrimë mbi Antarktidë gjatë pranverës në Hemisferën Jugore, që i bie prej muajit gusht deri në tetor. Rëndom madhësinë më të madhe e arrin ndërmjet messhtatorit dhe mestetorit, ka njoftuar “Copernicus”, raporton televizioni amerikan CNN.