Tech

Koreja e Jugut ua ndalon dy gjigantëve teknologjikë praktikën mbi sistemin e pagesave

 

Asambleja Kombëtare e Koresë së Jugut miratoi të martën ligjin që ndalon operatorët e dyqaneve të aplikacioneve të Google dhe Apple të detyrojnë zhvilluesit të përdorin sistemet e tyre të pagesave brenda aplikacionit.

Koreja e Jugut thuhet se është vendi i parë në botë që miraton një projektligj të tillë, i cili bëhet ligj kur nënshkruhet nga presidenti, partia e të cilit ka mbështetur ligjin.