Tech

Starlink synon rritjen e shpejtësisë së internetit nëpër aeroplanë

 

Skuadra e rrjetit satelitor Starlink, që është pjesë e SpaceX, ka nisur bisedimet rreth rritjes së shpejtësisë së internetit në disa aeroplanë. Zgjerimi i rrjetit nga vendbanimet e shtëpive në zona rurale të industrive të aviacionit është një lëvizje e mundshme nga kompania SpaceX dhe udhëheqësi i saj, Elon Musk.

“Jemi në bisedime me disa kompani ajrore. Kemi prodhimin tonë të aviacionit që po zhvillohet dhe po punojmë që ta finalizojmë produktin, duke e integruar në aeroplanë në një të ardhme”, ka thënë zëvëndësi i SpaceX, Jonathan Hofeller.